Informacije o baterijama

Alkalne baterije

Alkalne baterije su deo svakodnevnog života. Koriste se uglavnom u daljinskim upravljačima, dečijim igračkama, lampama, satovima, itd. Alkalne baterije se uglavnom koriste u manje zahtevim aparatima koji koriste manju količinu energije. U poređenju sa zinc carbon baterijama alkalne baterije imaju veću energetsku gustinu i duži rok trajanja.

Merenje baterije

Kapacitet baterije obično se meri u mAh (mili amper satima). mAh pokazuje snagu baterije, i što je veća mAh duže će baterija trajati.

Baterije za kamere

Kamere su najbolje sredstvo da ubeležite sve svoje omiljene trenutke. Međutim, ukoliko koristite pogrešne i neadekvatne baterije sve to možete propustiti. Naš širok asortiman baterija za kamere će Vam omogućiti da odaberete adekvatnu bateriju i ne propustite ni jedan trenutak.

Baterije za digitalne foto aparate

Digitalni foto aparati imaju tendenciju da se brže troše od kamera zbog bržeg napretka, mogućnosti i dizajna. Kapacitet baterije za foto aparate se meri u mAh. mAh pokazuje snagu baterije, i što je veća mAh duže će baterija trajati. Drugi važan faktor prilikom kupovine baterije za foto aparat je memorija. To znači da baterija vremenom gubi svoju vrednost i kapacitet i potrebno je puniti samo onda kada je delimično ispražnjena.

Baterije za mobilne telefone

Mobilni telefoni su se jako brzo pojavili i koriste se kao sredstvo komunikacije sa prijateljima, porodicom, itd. Više od 1,7 milijardi ljudi širom sveta ima potrebu za dugotrajnijim baterijama. Kapacitet baterije za mobilni telefon se izražava u mAh, i što baterija ima više mAh, to znači da će biti više vremena za razgovor i uopšte korišćenje mobilnog telefona. Drugi važan faktor prilikom kupovine baterije za mobilni telefon je memorija. To znači da baterija vremenom gubi svoju vrednost i kapacitet i potrebno je puniti samo onda kada je delimično ispražnjena.

Lap top baterije

Lap top računari su prenosna sredstva koja svuda i u svakom momentu mogu da se koriste, te je s toga jako bitno odabrati adekvatnu bateriju jer se na taj način produžava život lap top računara ali i same baterije. Lap top računari obično koriste jednu bateriju ili AC/DC adapter koji napajaju lap top tokom punjenja baterije. Kapacitet baterije za lap top se izražava u mAh, i što baterija ima više mAh, to znači da će prenosivi računar moći duže da se koristi. Drugi važan faktor prilikom kupovine baterije za lap top je memorija. To znači da baterija vremenom gubi svoju vrednost i kapacitet i potrebno je puniti samo onda kada je delimično ispražnjena.

Baterije za bežične telefone

Bežični telefoni su postali važan deo komunikacije u današnje vreme. Bežični telefoni su omogućili slobodu kretanja prilikom komunikacije i pojavili su se mnogo pre luksuznih mobilnih telefona. Bežični telefoni koriste radio talase umesto žica za prenos razgovora od slušalice do bazne stanice koja je priključena na telefonsku liniju. Svi bežični telefoni uglavnom koriste NiMH ili NiCad baterije. Uopšte, baterije za bežične telefone mogu trajati od 4 do 8 sati nakon samo jednog punjenja.

Baterije za Ups-eve

Odvodnici štite neke od naših najvrednijih aparata od prepunjavanja. Primena baterija za Ups je zaista ogromna. Koriste se za napajanje računara, za neprekidno napajanje rek soba, centrala, itd. One su bez održavanja i mogu takođe da se koriste i za alarme, putokaze i smerove pri evakuaciji.

PDA baterije

Prenosni uređaj koji je poznatiji kao džepni računar. Kapacitet baterije se izražava u mAh, i što baterija ima više mAh, to znači da će prenosivi računar moći duže da se koristi.

Punjive baterije

Punjive baterije nude brojne prednosti u odnosu na obične baterije. One mogu trajati i 5 puta duže u odnosu na ostale baterije, mogu se koristiti iznova i iznova što smanjuje troškove i kupovinu novih baterija. Punjive baterije se pojavljuju u sledećim dimenzijama: AA, AAA, C, D i 9V. Današnje punjive baterije imaju veći kapacitet, poboljšane su i povećavaju kapacitet i razmenu snage.

Vrla baterije

Vrla baterije su zatvorene olovne, punjive baterije. Nije potrebno nikakvo održavanje a mogu se koristiti u bilo kom položaju. S toga najviše se koriste za invalidska kolica, čamce, golf kolica, dečije igračke, itd.  Punjive baterije nude brojne prednosti u odnosu na obične baterije. One mogu trajati i 5 puta duže u odnosu na ostale baterije, mogu se koristiti iznova i iznova što smanjuje troškove i kupovinu novih baterija.

FRANŠIZA

Pročitajte sve prednosti i pogodnosti koje nudi naš Franšizni sistem.

Više

Isporuka na adresi

Isporuka na adresi u dogovoreno vreme.

Više

Nađite nas

Preko google maps nađite najbiži Battery Centar

Više

Želite da pitate?

Ukoliko imate pitanja u vezi naših proizvoda i usluga, slobodno pitajte

Pitajte nas

ZAHTEV za lap top bateriju

Više

Proverite status Vaše reklamacije

Više

Follow us on facebook! Follow us on twitter! Call us! Chat with us!
Live chat by BoldChat